artikel

Pressmeddelande från Vänsterpartiet i landstinget

Den moderatstyrda landstingsalliansens budgetdirektiv bekräftar än en gång den omvända fördelningspolitikens linje: Skatten sänks med minst tio öre vilket ska betalas med höjda avgifter inom kollektivtrafiken. Hur stor höjningen blir väljer man dock att mörka – det handlar om att ”genomföra åtgärder för att förstärka intäkterna med cirka 300 miljoner”.

– Här har vi förmodligen den bomb som Alliansen inte vill låta brisera förrän till hösten, nämligen att kraftigt höja priset på månadskortet från nuvarande 620 kr. Nu ska vi först påverkas med tal om att den som reser långt ska betala mer och att den som köper lokala kort vinner några kronor i månaden. En 35 år lång tradition i vårt län med det enhetliga månadskortet är på väg att luckras upp, befarar oppositionslandstingsrådet Birgitta Sevefjord (v).

– Om Kommunal får igenom sina avtalskrav om minimilön på 16 500 kr kommer den föreslagna skattesänkningen att ge 16.50 kr i månaden.  Samtidigt höjs månadskortet med en okänd summa. Det är lätt att räkna ut vem som blir vinnare igen med Alliansens ekonomiska politik, säger Birgitta Sevefjord.

För mer information:
Birgitta Sevefjord (v)
Oppositionslandstingsråd
Tel. 070 – 737 41 17 
 

Kopiera länk