artikel

Hur tänkte ni nu?

Det visar sig gång på gång att alliansen inte har någon som helst vana från föreningslivet, varken det kulturella eller det fackliga. Och inte från jordbruket heller – svältande kossor mjölkar inte några feta droppar till staten och kapitalet.

När det gäller a-kassan är det ju en personlig försäkring som du betalar in via ditt medlemskap i en fackförening – det är inte statliga medel som slösas bort på förmodat arbetskygga individer som någon slags försörjningsstöd. Men har man aldrig tillhört facket kan man ju inte reglerna för det solidariska spelet.

Från Aftonbladets nätupplaga: "Fler än väntat lämnar a-kassan 263 000 personer har lämnat a-kassan sedan i höstas. Regeringens kalkyl riskerar därför att spricka, visar en ny rapport.

Färre än väntat betalar den höjda a-kasseavgiften, berättar TT.

Regeringen räknade med att få in 10 miljarder kronor på att a-kasseavgiften höjdes med högst 300 kronor i månaden vid årsskiftet. Men då räknade man inte med att så många skulle välja att lämna a-kassorna. "

Min egen a-kasseavgift höjdes plötsligt med ca 400 % –  och eftersom jag inte får en krona tillbaka i ersättning var jag tvingad att lämna a-kassan. Självklart behåller jag mitt medlemskap i facket, den avgiften grundas ju på min faktiska inkomst och 25 kronor i månaden har jag råd med.

Tänk om mjölkpriset skulle höjas på samma drastiska sätt? En vacker dag när du står i kassan på Konsum är mjölken 4 ggr dyrare??? Det skulle ju aldrig tillåtas?

Det går fortare att riva ner än att bygga upp och på fyra år kan man förstöra mycket som det tagit generationer att skapa – jag är rädd för den förlorade tryggheten i den borgerliga framtiden. Kalla kapitaliska kalkyler värmer inte oss som tror på det starka solidariska samhället. Men de stärker oss, och vår gemenskap och kampvilja växer, vårt motstånd lever!

"Och mänskan hon är mänska, därför måste man ge henne bröd, ty hon blir inte mätt av prat, det lindrar ej hennes nöd. Slut upp kamrat, slut upp med oss, slut upp i vår arbetarenhetsfront, du som också är proletär" Berthold Brecht

Kampen går vidare!

Elisabeth Ulin Karlsson, ordförande

Kopiera länk