artikel

Möten och aktioner i december

Har ni några förslag på aktiviteter eller aktioner som vi borde genomföra eller stödja? Hör av er till Örjan eller Dag – vi måste ju visa var vi står när det blåser snåla vindar. Snart är det val igen! Kampen går vidare!

Medlemsmötet den 11 december

ägde rum i Vårby Gård i det nya fina Vårbyhuset, alltså den ombyggda Vårbyskolan. 

Våra inbjudna gäster från Vårbygruppen berättade om sin verksamhet och sin förmåga att snacka med ungdomar från olika grupper. Deras ansökan om kommunalt bidrag är just nu aktuell i Socialnämnden och Britt fick en hel del nyttig information att använda för att styrka ett bifall.  

Men varför är det stängt och mörkt och tyst i denna nya möteslokal för folket? Meningen var ju öppenhet och tillgänglighet och möjlighet till nya kontakter för att motarbeta rädsla och ensamhet och segregation! Låsta dörrar lär ju inte bygga vare sig broar eller gemenskap. Argumentet "det kommer in ungdomar" är väl inte bärande – tror mig minnas att det var delvis för just den gruppen vi byggde om lokalerna? Och varför är inte biblioteket öppet på kvällstid – det är väl då folk har möjlighet att gå dit?

Det senaste Demokratiforummötet med tema Idrott i Vårby besöktes av 2 scouter, 2 st representanter för hyresgästföreningen samt 5 st tonårspojkar, som orkade nästan hela tiden. Dock hann dom bjuda in ledamöterna till fritidsgården, tack för det! Vi kommer!

Anledningen till den svaga anslutningen är enkel – bristande affischering och just det – en låst entrédörr!!! De som lyckats få information om mötet kommer inte in i lokalen!  

Annonsen i Mitt i Huddinge var införd dagen efter mötet ägde rum och affischerna på kommunens anslagstavla gäller Demokratiforum i Segeltorp och Skogås! Varför?   

Det har varit så här illa skött hela denna mandatperiod – allting fungerade fin-fint förut!

Elisabeth Uin Karlsson

 

Torgmöte den 13 december.

I lördags genomförde vi ett litet torgmöte i Flemingsbergs centrum. Vi bjöd på glögg och pepparkakor och Arne Lif underhöll i tomteluva. Stämningen var hög och några damer från Finska Föreningen i Huddinge började till och med dansa.

Men anledningen till mötet var en annan, lite mer allvarlig. Vi ville på detta sätt protestera mot kommersialismen som i sig sätter press på många som nu har blivit varslade. Köpfesten blir för många en mardröm, istället för en trevlig jul är det nu många som går till ledighet med en klump i magen och med oron malande. Dessutom är konsumtionssamhället förödande för miljön.

Ett effektivt sätt att mildra krisen är att höja a-kassan och att sänka a-kasseavgiften, vilket vi krävt. Då kanske folk slipper ta fruktansvärda snabblån med ockerränta för att överleva sin vardag och därmed känna sig mer värdefulla i samhället.

Örjan Svedberg

Kopiera länk