Aktuellt

Jobba för Vänsterpartiet Huddinge!

Vänsterpartiet Huddinge söker politisk sekreterare på 50 %

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med sina 100 000 invånare är det idag den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas genom sina unika naturmiljöer, sina utbildningssätten och kulturell mångfald.

Vänsterpartiet sitter under denna mandatperiod i opposition tillsammans med S och MP. I kommunhuset jobbar idag vårt kommunalråd och en politisk sekreterare och det är denna tjänst som vi nu utlyser.

En politisk sekreterare är en politisk sakkunnig tjänsteman och sköter bl.a. kontakter med media, allmänhet, egna partimedlemmar i kommunen.

Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna är mycket varierande och den ena veckan är inte den andra lik både vad gäller innehåll och omfattning. Din viktigaste arbetsuppgift är att assistera vårt kommunalråd och samordna våra politiska ställningstaganden i kommunens nämnder. Som politisk sekreterare är du delaktig i författande av yttranden, motioner och interpellationer samt besvarande av mail, underlag till tal, artiklar, pressmeddelanden och presentationer. Den politiska sekreteraren ska vara uppdaterad med det senaste i politiken, ansvara för mediekommunikation, kampanjmetoder och trycksaksproduktion, vara insatt i vår lokala politik, arbetsmetoder och allt annat som kan underlätta arbetet för politikerna och föreningen i kommunen. I tjänsten ingår ekonomisk administration i form av bokföring och löneutbetalning, organisering av föreningsmöten, årsmöten och kurser. Du är även redaktör för vår webbsida, nyhetsbrev samt arbetar med sociala medier.

Kvalifikationer:
Vi söker dig med initiativförmåga, ett stort intresse för politik och samhällsfrågor. Arbetet är emellanåt intensivt men samtidigt mycket stimulerande. Arbetsuppgifterna förutsätter att du snabbt kan sätta dig in i, tolka och utvärdera de frågor som hanteras av kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och andra politiska frågor som är på dagordningen. Erfarenhet av kommunpolitik är meriterande.

Vi förutsätter att du delar partiets värderingar, har god kännedom om partiets politik och organisation. Vi sätter högt värde på din förmåga att samarbeta och att du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Social kompetens och att kunna arbeta strukturerat och både självständigt och i grupp är andra viktiga komponenter i rollen som politisk sekreterare.

Din formella arbetsgivare kommer att vara Huddinge kommun på 50 % men din tjänst disponeras helt av Vänsterpartiet. Arbetstiden är oreglerad. Viss tjänstgöring är förlagd till kvällar och helger. Lön enligt Huddinge kommuns avtal för politiska sekreterare som fastslagits av kommunfullmäktige.

Anställningen är tidsbegränsad t o m 2018-12-31, alltså till denna mandatperiods slut. Därefter är det valresultatet som avgör om tjänsten kommer fortsätta i samma omfattning.

Tillträde omkring 1 september, eller efter överenskommelse.

6 månaders provanställning kommer att tillämpas.

Vi startar rekryteringsprocessen direkt då det kommer in ansökningar men sista dag att ansöka är 2015-07-25. Ansökan med CV samt referenser skickas per e-post till [email protected]

Frågor om tjänsten besvaras av Nujin Alacabek, 070-406 02 75, [email protected] och Millaray Rubilar P, 070-827 06 16, [email protected]

Kopiera länk