Aktuellt

Utlys klimatnödläge i Huddinge

I Parisavtalet kom världens länder fram till att göra gemensamma ansträngningar för att begränsa temperaturökningen till följd av klimatförändringarna till 1,5 grader. Just nu ser prognosen ut som att temperaturökningen kommer att bli någonstans mellan 3 och 5 grader.
– Jag är väldigt oroad. Huddinge kommun har gjort en del bra arbete för att minska kommunens klimatpåverkan. Men kommunen måste göra mer, vi måste alla göra mer, säger Nujin Alacabek, oppositionsråd i Huddinge för Vänsterpartiet.

Vänsterpartiet har lagt en motion till Huddinge kommunfullmäktige om att kommunen ska utlysa klimatnödläge fram till dess vi vet att målet i Parisavtalet kan hållas.
– Många andra städer runt om i världen har gjort såhär. Det är ett bra sätt att uppmärksamma allvaret i klimatförändringarna och att se till att göra det yttersta vi kan i kommunen för att bromsa upp dem, menar Nujin Alacabek.

– Tanken är att utlysandet av ett klimatnödläge ska göra oss alla uppmärksamma på situationen och ställa krav på kommunen att göra sitt yttersta för att bli så klimatneutral det bara är möjligt, avslutar Nujin Alacabek.

Läs hela motionen här.

Kopiera länk