Uncategorized

Nytt år – ny styrelse och massa viktigt arbete

Vår ordförande Elisabeth Ulin Karlsson

26 februari hade vi årsmöte. Vår ordförande Elisabeth Ulin Karlsson valdes om. Till den nya styrelsen valdes Güzel Ciziri, Barbro Waara, Jonathan Spejare, Vesa Helminen, Sonia Benavente och Keijo Winstén.

Vi bestämde också vad vi ska syssla med i partiföreningen under året.

Medlemsaktiviteter

Partiföreningens arbete ska styras av medlemmanar och det görs på medlemsmöten. Förutom vanliga möten är det trevligt att kunna umgås under lättsammare former också. Vi ska ha 8 medlemsmöten med aktuella teman och vi ska ha en sommar- och en julavslutning med kulturella inslag.

Utåtriktade aktiviteter

Vi vill fokusera speciellt på Flemingsberg, Skogås och Vårby. Under året ska vi driva en större kampanj om bostadsfrågor. Vi ska också vara med på Huddingedagarna, Vårbydagen, Flemingsbergsfestivalen, Skogåsdagen, Visättrafestivalen och Demokratidagarna. Vi ska självfallet fira åttonde mars och första maj.

Informationsspridning

Vi vill utnyttja många olika kanaler; medlemsutskick via post och mail, internbulletin, facebook och hemsida. Vi vill gärna att fler personer lämnar in bidrag till vår internbulletin. Den skulle kunna vara ett viktigt instrument i interndebatten.

Organisatoriska frågor

Alla partiföreningens medlemmar måste känna sig välkomna och behövda, så medlemsvården är mycket viktig. Alla nya medlemmar kontaktas via telefon.. Även äldre medlemmar som slutat dyka upp på aktiviteter bör kontaktas för att vi ska kunna få reda på vad det beror på.

Studier

På kongressen i Uppsala i januari beslutades att partiet måste bli bättre på att lyfta feministiska frågor. Därför ska vi ha en studiecirkel om just feminism under 2012.

Vi ska också ha en kurs om grundläggande parlamentariska arbetet både för medlemmar som redan jobbar i kommunalpolitiken men även för dem som vill göra det i framtiden.

Samarbete med andra organisationer

Både VSF (Vänsterns studentförbund) och Ung Vänster finns representerade inom kommunen. Vi ska självklart bygga upp ett bra samarbete med dem. Man skulle till exempel kunna organisera gemensamma aktiviteter och bjuda in varandra till respektive organisations verksamhet.

Om du som läser det här och inte redan är medlem eller sympatisör och tycker att det låter bra, intressant och roligt att få vara med så hör bara av dig på [email protected] så berättar vi mer.

Kopiera länk