artikel

Lediga platser

Vi ska välja nya representant för kommunens revision och en ersättare i demokratiberedningen. Nomineringar skickas till Elisabeth Ulin Karlsson

Demokratiberedningen (ersättare)

Demokratiberedningens syfte är att fördjupa den demokratiska processen i Huddinge kommun. Beredningen ska verka för att kommunens anställda och invånare kan arbeta och leva i ett jämställt samhälle som främjar allas lika värde och möjligheter.

Beredningen ska också ta fram riktlinjer och arbetssätt som ska förstärka den kommunala demokratin och främja jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor i samhället.

Beredningen ska föreslå vem eller vilka som ska få ta emot kommunens årliga pris för främjandet av mångfald och likvärdiga villkor. Beredningen kan också ordna möten, seminarier, utbildningar etcetera för att förmedla kunskap i frågor som hör till beredningens ansvarsområde.

Beredningen sammanträder en gång i månaden

Revisor (ledamot)

När offentlig, skattefinansierad verksamhet bedrivs för medborgarnas räkning finns ett starkt behov att kunna kontrollera och säkerställa att uppdraget utförs i enlighet med de folkvalda representanternas – kommunfullmäktiges – riktlinjer och att verksamheten bedrivs med god intern kontroll.

Ägare, medborgare och andra som berörs behöver underlag för att kunna bedöma om de som ansvarar för verksamheten har agerat korrekt och ansvarsfullt.

Som revisorer i Huddinge kommun genomför du en oberoende granskning som underlag för kommunfullmäktiges ansvarsprövning av kommunstyrelsens och nämndernas arbete.

Kopiera länk