Uncategorized

Möte om kvinnors liv

26 april 18.00 har vi möte för medlemmar och alla övriga intresserade som kanske vill bli medlemmar på ABF, Kommunalvägen 26 mitt emot Huddinge kyrka.

26 april 18.00 har vi möte för medlemmar och alla övriga intresserade som kanske vill bli medlemmar på ABF, Kommunalvägen 26 mitt emot Huddinge kyrka.

Temat är Vänsterpartiets feministiska politik. Att vi är feminister betyder att vi vet att Sverige inte är jämställt. Kvinnor arbetar lika mycket som män, men får inte betalt för hela arbetsinsatsen. På jobbet är lönen lägre och arbetsvillkoren ofta sämre. Efter jobbet fortsätter arbetet hemma med matlagning, städning och disk. Resultatet är sämre ekonomi och mer stress och ohälsa. Sexuella trakasserier, våld och övergrepp skapar rädsla i vardagen. I hela samhället finns en ojämlik maktstruktur, en könsmaktsordning, som skapar orättvisor och diskriminering. Det vill vi göra något åt. 

Hon som ska prata heter Hediye Güzel och hon jobbar med de här frågorna i vår partistyrelse.

 

Kopiera länk