artikel

Vi är positivt till blocköverskridande allians i Huddinge för att hindra SD att få inflytande

10629860_831928436831135_8733253217267774282_n

 

Vänsterpartiet i Huddinge har gjort ett bra valresultat i kommunvalet med 6,2 procent av rösterna och vi har ökat med ett mandat till fyra. Det visar att vi har fått gehör för våra frågor om förbud mot vinster i välfärden och för vår feministiska politik med krav på heltider och löner i vård och omsorg som kvinnor kan leva på.

Vi hade gärna sett att Huddinge på nytt skulle styras av en rödgrön majoritet. Tyvärr lyckades vi tillsammans med S och MP inte nå detta mål. Vi har istället hamnat i ett läge, där ett rasistiskt parti; SD kan bli vågmästare mellan blocken, vilket vore det värsta scenariot för Huddingeborna. Detta läge är så allvarligt att Vänsterpartiet vill ta sitt ansvar. Vi är därför beredda att tillsammans med övriga rödgröna partier delta i diskussioner med mittenpartierna för att bilda en blocköverskridande majoritet.

Kopiera länk