Aktuellt

Vänsterpartiet fixar 58 miljoner till Huddinge

ulla-bud2016

Vänsterpartiet har fått igenom sitt avgörande krav på 10 välfärdsmiljarder i budgetförhandlingarna med regeringen. Det är den största välfärdssatsningen sedan de generella statsbidragen infördes 1993. Nu kan kommunerna och landstingen anställa tusentals fler i framförallt vården, förskolan och omsorgen.

-För Huddinge innebär välfärdsmiljarderna ett tillskott på nästan 58 miljoner. Nu får vi hoppas att den styrande koalitionen förvaltar pengarna väl, säger Nujin Alacabek, kommunalråd för Vänsterpartiet i Huddinge.

Satsningen på de 10 välfärdsmiljarderna är permanent och gäller från och med år 2017. Det konkreta förslaget kommer att läggas på riksdagens bord i höst.

-Med de 10 miljarderna tar Sverige viktiga steg i rätt riktning, mot större jämlikhet och jämställdhet. Det här visar att när regeringen samarbetar med Vänsterpartiet får vi möjlighet att tillsammans bygga upp och utveckla den välfärd vi alla behöver, säger Ulla Andersson, ekonomiskpolitisk talesperson för Vänsterpartiet.

Kopiera länk