artikel

Pressmeddelande om Huges sänkta inkomstkrav

Nu får fler hyra av Huge!

 

Huddinge lider av en bostadsbrist som försvårar för unga att flytta hemifrån, par att gå skilda vägar och nya familjer att bildas. Om man inte har ett par hundra tusen kronor som skvalpar på banken, är man utelämnad till en dyr och otrygg andrahandsmarknad. Bostadsbristen drabbar främst de som redan har det tufft.

Men problemet är tyvärr inte bara bristen på hyresrätter. Det som byggs är på tok för dyrt för vanligt folk, och som om det inte vore nog, kräver dessutom hyresvärdar inkomster uppåt 3.5 gånger hyran. Huddinges egna kommunala bostadsbolag Huge Bostäder har under lång tid haft de tuffaste inkomstkraven bland kommunala bostadsbolag i länet. Det stänger ute låginkomsttagare, fattigpensionärer, deltidsarbetande och sjuka från att hyra.

Nu ändrar vi på det. En av Vänsterpartiets 17 reformer i överenskommelse med Mittenstyret i Huddinge är att erbjuda fler människor möjligheten att hyra bostäder av Huge genom att sänka inkomstkravet. Nu har beslutet klubbats igenom. Den nya nivån innebär att hyresgästen som lägst ska ha kvar Kronofogdens normalbelopp (5 717 kr) när hyran är betald, vilket redan är verklighet i de flesta grannkommuner.

Huge ska inte ha inkomstkrav som stänger ute låginkomsttagare, fattigpensionärer, deltidsarbetande och sjuka. Vi är därför stolta över att nu ha fått igenom en sänkning av inkomstkravet. Man ska inte behöva vara höginkomsttagare för att kunna hyra lägenhet i Huddinge, säger Britt Björneke (V), 1:a vice ordförande i Huge.

Beslutet genomförs med start 1 januari 2024.

Presskontakt:
Sean Byson
Politisk sekreterare
0735533978
[email protected]

 

Kopiera länk